Veel gestelde vragen zakelijk

Veel gestelde vragen

Wat is er minimaal nodig om een opslag unit te huren?
Een geldig legitimatiebewijs, een uitreksel Kvk en de eerste betaling (borg, 1 maand huur)

Een s lot krijgt u van ons in bruikleen.

Moet ik reserveren?
Reserveren mag wel, maar is niet verplicht. Het is wel erg handig. Op deze manier kunt u altijd profiteren van onze leuke acties en bent u verzekerd van de juiste unit. Vooraf vanaf het kantoor het contract in orde maken, zodat de gebruiker zich na legitimeren, alleen een sleutel hoeft af te halen, is ook mogelijk.

Hoelang van te voren kan ik reserveren?
U kunt, als u wilt een unit reserveren voor kerst, maar de meeste mensen reserveren 2 weken tot 1 maand van te voren. Op die manier kunnen wij de meest geschikte ruimte voor de klant zoeken.

Hoe weet ik hoeveel ruimte ik nodig heb?
U kunt met behulp van de ruimtecalculator uitrekenen hoeveel ruimte u ongeveer nodig zult hebben. Deze geeft globaal aan wat uw ruimtebehoefte is. N.a.v. deze informatie kunnen onze servicemedewerkers u een beter inzicht geven, welke unit voor u wellicht geschikt zou zijn en wat voor kosten daar bij komen kijken.

Mijn voorraad bestaat uit textiel, kan dat opgeslagen worden ?
Onze opslagruimtes zijn droog, verwarmd en geventileerd. Dus er kan niets met uw kleding of stoffen goederen gebeuren. Wel kan de ruimte stoffig worden. U kunt afdekfolie kopen bij de receptie mocht u uw goederen in verband met eventuele stoffigheid af wilt dekken. Dit zal bij een snelle doorloop of korte termijn opslag niet nodig zijn.

Wat is de minimale huurperiode?
U huurt een unit minimaal voor een maand. 15 Dagen voor het begin van een nieuwe maand dient u de unit op te zeggen, anders gaat de huur een maand verder.

Ik heb maar 5 weken een opslagunit nodig, moet ik nu toch 2 volle maanden betalen?
Nee, zolang u 2 weken voor het begin van de desbetreffende termijn doorgeeft dat u de unit 1 of 2 weken langer wilt gebruiken, dan betaalt u gewoon de weekprijs. Op deze manier betaalt u nooit langer dan u huurt. In eerste instantie krijgt u wel een factuur voor een hele maand. Deze crediteren wij naar het juiste bedrag bij uitboeken.

Ik heb in de eerste instantie 40m3 nodig, maar ongeveer 15m3 kom ik na een week alweer weghalen. Moet ik dan toch voor 40m3 blijven betalen?
Natuurlijk niet, wij hebben het motto dat een klant niet meer hoeft te betalen dan hij-zij nodig heeft. U kunt als u door omstandigheden plotseling een grotere of kleinere unit nodig heeft, gewoon tijdens openingstijden van de servicebalie langskomen. We kunnen dan kijken of er een unit beschikbaar is die beter geschikt is en terwijl u uw spullen in de nieuwe unit zet, verhuizen wij uw huurovereenkomst. Ook kunt u een standaard unit aanhouden voor de opslag die u doorgaans minimaal nodig heeft en als u een keer extra groot inkoopt een week of een paar weken een extra ruimte erbij huren.

Wanneer kan ik een huurovereenkomst afsluiten?
U bent tijdens de openingsuren van de servicebalie van harte welkom voor een rondleiding om te kijken welke ruimte voor u het meest geschikt is. Daarna kunnen we een huurovereenkomst opmaken. De servicebalie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00-17.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00.

Komen deze tijden u niet uit?
U kunt op afspraak ook ‘s avonds langskomen.

Niet gevonden wat u zocht, bel of mail ons (0800 0233 156 of info@rentaboxopslag.nl ).