Veel gestelde vragen particulier

Veel gestelde vragen

Wat heb ik minimaal nodig om een opslagunit te huren?
Een geldig legitimatiebewijs & De eerste betaling (borg & 1 maand huur)

Een slot krijgt u van ons in bruikleen.

Moet ik BTW betalen?
Nee, particulieren zijn voor de huur vrijgesteld van BTW.

Moet ik reserveren?
Reserveren mag wel, maar is niet verplicht. Het is wel erg handig. Op deze manier kunt u altijd profiteren van onze leuke acties en bent u verzekerd van de juiste unit.

Hoelang van te voren kan ik reserveren?
U kunt, als u wilt een unit in de zomer reserveren voor kerst, maar de meeste mensenreserveren 2 weken tot 1 maand van te voren. Op die manier kunnen wij de meest geschikte ruimte voor de klant zoeken.

Hoe weet ik hoeveel ruimte ik nodig heb?
U kunt met behulp van de ruimtecalculator uitrekenen hoeveel ruimte u ongeveer nodig zult hebben. Deze geeft globaal aan wat uw ruimtebehoefte is. N.a.v. deze informatie kunnen onze servicemedewerkers u een beter inzicht geven, welke unit voor u wellicht geschikt zou zijn en wat voor kosten daar bij komen kijken.

Kan ik wel mijn kleding of bankstel voor een langere tijd opslaan? Blijft dat wel goed?
Onze opslagruimtes zijn droog, verwarmd en geventileerd. Dus er kan niets met uw kleding of stoffen goederen gebeuren. Wel kan de ruimte stoffig worden. U bent welkom om net zolang een unit te huren als u nodig heeft. Tevens hebben wij op de vestigingen afdekfolie te koop om uw goederen te beschermen.

Wat is de minimale huurperiode?
U huurt een unit minimaal voor een maand. 15 Dagen voor het begin van een nieuwe maand dient u de unit op te zeggen, anders gaat de huur een maand verder. 

Ik heb maar 5 weken een opslagunit nodig, moet ik nu toch 2 volle maanden betalen?
Nee, zolang u 2 weken voor het begin van de desbetreffende termijn doorgeeft dat u de unit 1 of 2 weken langer wilt gebruiken, dan betaalt u gewoon de weekprijs. Op deze manier betaalt u nooit langer dan u huurt. In eerste instantie krijgt u wel een factuur voor een hele maand. Deze crediteren wij naar het juiste bedrag bij uitboeken.

Ik heb in de eerste instantie 10m3 nodig, maar ongeveer 5m3 kom ik na een week weerweghalen. Moet ik dan toch voor 10m3 blijven betalen?
Natuurlijk niet, wij hebben het motto dat een klant niet meer hoeft te betalen dan hij-zij nodig heeft. U kunt als u door omstandigheden plotseling een grotere of kleinere unit nodig heeft, gewoon tijdens openingstijden van de servicebalie langskomen. We kunnen dan kijken of er een unit beschikbaar is die beter geschikt is en terwijl u uw spullen in de nieuwe unit zet, verhuizen wij uw huurovereenkomst.

Wanneer kan ik een huurovereenkomst afsluiten?
U bent tijdens de openingsuren van de servicebalie van harte welkom voor een rondleiding om te kijken welke ruimte voor u het meest geschikt is. Daarna kunnen we een huurovereenkomst opmaken. De servicebalie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00-17.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00.

Komen deze tijden u niet uit?
U kunt op afspraak ook ‘s avonds langskomen.